Bytræer gennem 115 år – foredrag ved Berit Rørbøl

Bytræer på Sønder Boulevard, København

Tirsdag d.10.4.2018, KL.16.30
Foredrag ved Berit Rørbøl
Bytræer gennem 150 år
KU, Biblioteket
Dyrlægevej 10
Frederiksberg

Tag med på en tidsrejse gennem 115 år med bytræet i fokus. Via kort, fotos og skriftlige kilder tegner Berit Rørbøl et billede af bytræets betydning og udvikling siden 1900-tallets begyndelse med Gladsaxe Kommune som caseområde. Hvilke tendenser har påvirket antallet og placeringen af bytræerne gennem tiden, og hvad betyder det for den bytræsbestand vi har i dag og i fremtiden. Berit Rørbøl er landskabsarkitekt fra KUs “Green space management”(2016) og har skrevet speciale om bytræer i Gladsaxe kommune. Foredraget er gratis for medlemmer. Ikke-medlemmer betaler en entre på kr.50,-

Se eller gense foredraget med Niels Hvass

Niels Hvass, Sitas planteskole for store træer

Foto: Christianshavns Kvarter

Vi har haft besøg af Christianshavns TV. Se eller gense foredraget med Niels Hvass “Mit liv med træer” i forkortet eller fuld udgave. Det er lige vejr til at sidde indenfor og blive klogere på træer.

Du finder videoerne ved at klikke på linket: Niels Hvass “Mit liv med træer”

Niels Hvass har som skovriddersøn levet hele sit liv blandt træer. Han opbyggede planteskolen Sitas, en planteskole for store træer, og har sideløbende gjort et stort arbejde for at udbrede viden om træers biologi.

Mit liv blandt træer – Foredrag med Niels Hvass

En allée

Foredrag med Niels Hvass
Tirsdag d.20.3.2018 kl.16.30
KU, Konsistoriums mødesal
Bülowsvej 17
1870 Frederiksberg C

Tirsdag d.20.3.2018 kl.16.30 fortæller Niels Hvass om sit liv med træer. Niels Hvass har som skovriddersøn levet hele sit liv blandt træer. Han opbyggede planteskolen Sitas, en planteskole for store træer, og har sideløbende gjort et stort arbejde for at udbrede viden om træers biologi.

Foredraget er gratis for medlemmer af Havehistorisk Selskab. Ikke-medlemmer betaler en entre på kr. 50,-

Efter foredraget afholder vi generalforsamling.

AFLYST Plantesamlernes paradis – Foredrag d.7.11.2017

Landbohøjskolens have

ARRANGEMENTET ER DESVÆRRE AFLYST P.G.A. SYGDOM

Tirsdag d. 7.11. 2017 kl. 16.30 afholder Havehistorisk Selskab foredrag om Landbohøjskolens samlinger og gartnere gennem tiderne v/teamleder og gartner Lars Birck.

Landbohøjskolens Have er en samling med ca. 6000 forskellige planter, delt op i en botanisk samling og en samling prydplanter. Gennem tiderne har gartnere og andre fagfolk påvirket havens samlinger og fremtoning. Lars Birck, der er leder af haven, giver os et indblik i arbejdet med samlingerne, med nedslag i historien og havens arkivalier.

Foredraget foregår på KU (tidligere Landbohøjskolen), Konsistoriums mødesal, , Bülowsvej 17. Gå gennem kongeporten, over gården og ind i hallen med hestestatuen hvor konsistoriums mødesal ligger på højre hånd i stueetagen.

Foredraget er gratis for medlemmer. Gæster betaler kr.50,-

Foredrag med Peter Wagner

I efterårssæsonens andet foredrag fortæller Peter Wagner historien om Københavns botaniske have fra 1752 og de gartneriske udfordringer de eksotiske planter gav for datidens gartnere. Det sker på tirsdag d.17. oktober 2017 kl. 16.30 på KU (tidligere Landbohøjskolen) i Konsistoriums mødesal, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg. Gå gennem Kongeporten, over gården og ind i hallen med hestestatuen, hvor konsistoriums mødesal ligger på højre hånd i stueetagen.

Foredraget er gratis for medlemmer. Gæster betaler kr.50,-.

Så er årsskrift 2016 på gaden

Enghaveparken

Endnu engang udkommer selskabets årsskrift ”Fra Kvangård til Humlekule” med nye spændende vinkler på havekunsten skrevet af fremtrædende havespecialister og rigt illustreret. Året 2016’s tema er ”Havehistorisk inspiration til nutidig landskabsarkitektur”. Med forskellig tilgang giver forfatterne hver især et bidrag til drøftelsen af, hvordan historiske haveanlæg kan renoveres med respekt for deres værdier, samtidig med at moderne krav imødekommes.

Få en smagsprøve på en af årsskriftets artikler og se de øvrige emner her:

 • Enghaveparken – transformationen af et nyklassicistisk mesterværk af Simon Harboe
  Læs artikel
 • Klimatilpasning af Lindevangsparken på Frederiksberg af Marianne Levinsen
 • Fredensborg Slotshave. At tilføje Jardin – arbejdet med genskabelse og fornyelse af Brede
  Allé af Torben Schønherr
 • Sanderumgaards romantiske have af Charlotte Skibsted
 • Bevaring gennem fornyelse på Glorup Gods af Julie Marie Knudsen, Anne Galmar og Anja
  Boserup

Er du ikke allerede medlem af Havehistorisk Selskab, så meld dig ind og få årsskriftet gratis
foruden spændende foredrag og ekskursioner. Hvert år er der et nyt tema på programmet – altid med indsigtsfulde bidrag fra engagerede fagspecialister. 

Årsskriftet (80 sider) kan også købes uden medlemsskab. Pris: 50 kr. plus porto. Henvendelse til
havehistoriskselskab@gmail.com

Foredrag om Hedelands tilblivelse

“Hedelands tilblivelse, plantevalg og udvikling” v/landskabsarkitekt og tidligere direktør for Hedeland, Erik Juhl, 

Erik Juhl vil tirsdag d. 12.9.  fortælle om Hedelands tilblivelse med et historisk tilbageblik. Erik Juhl ́s arbejdsmetode har altid været at udfolde naturens fortællinger. Han vil derfor også dele sine overvejelser, om hensyntagen til planter, dyreliv og landskab i samspil med mennesker i Hedeland Naturpark. Erik Juhl har arbejdet med Hedeland siden 1975, først som landskabsarkitekt, sagsarkitekt og fag tilsyn og herefter i 29 år fra 1987 til 2016 som som direktør for I/S Hedeland. Nu har Erik Juhl givet direktørbolden videre og kan se tilbage på et livsværk, som er et vildt, tæmmet, frodigt, foranderligt og unikt landskab på 15 km2.

Dato: Tirsdag d.12.9.2017 kl. 16:30

Mødested: KU (tidligere Landbohøjskolen), Konsistoriums mødesal, , Bülowsvej 17. Gå gennem kongeporten, over gården og ind i hallen med hestestatuen hvor konsistoriums mødesal ligger på højre hånd i stueetagen.

Billetter:  Gæster kr. 50,- Gratis for medlemmer af Havehistorisk Selskab.

Event i Landbohøjskolens have

Landbohøjskolens have

Mandag d.28.august 2017 markerer vi udgivelsen af det nyeste nummer af vores årsskrift ved en event i Café Væksthuset i Landbohøjskolens Have.

Kl. 15.30 Vi opfordrer medlemmerne til at dukke op fra kl. 15:30 hvor vi vil uddele årsskrifter. Samtidig er der mulighed for at købe kaffe.

Kl. 16:30 vil der være rundvisning i Landbohøjskolens Have ved teamleder og gartner Lars Birck. Her skal vi på en spændende rundtur i havens gamle plantesamlinger, der i dag rummer 6.000 forskellige planter.

Haven blev anlagt i forbindelse med Landbohøjskolens oprettelse i 1858. I dag er haven en del af Københavns Universitet, men har stadig tre hovedformål som den har haft lige fra anlæggelsen: at være studie- og universitetshave, at levere planter til universitets undervisning samt at fungere som grøn oase på Frederiksberg.

Haven rummer blandt andet sommerblomsthaven, rosenhaven, den svajede plæne samt sø, stenhøj og et skovparti. Lars Birck vil denne sommerdag føre os med på en spændende tur, hvor vi skal høre om havens udformning, righoldige samlinger og eksotiske planter krydret med facts og anekdoter.

Arrangementet er gratis for medlemmer. Gæster betaler kr.50,- for omvisningen.

Du kan tilmelde dig arrangementet på Facebook

Efterårets program er på plads

Det er med stor fornøjelse vi præsenterer efterårets program. I efteråret 2017 fortsætter vi forårets tema med gartneren i centrum. Vi skal høre om Landbohøjskolens have, Hedeland og Botanisk have for enden af Amaliegade. Havehistorie fra 1700 tallet op til i dag fortalt af Lars Birck (gartner og teamleder KU), Erik Juhl (landskabsarkitekt og tidligere direktør for Hedeland) og Peter Wagner (Cand.scient). Vi glæder os til at se jer.

Klik for at downloade HHS Program efterår 2017