Om årsskriftet

Untitled-4
© Havehistorisk Selskab

Selskabets årsskrift har det lidt gådefulde navn ”Fra Kvangård til Humlekule”, hvilket refererer til et par af havebrugets ældste historiske elementer. Kvangård: Kvan var en af første planter, der blev dyrket i Danmark, og der blev indrettet særlige kvangårde. Gennem tiden er kvan brugt til meget forskelligt, men har især haft betydning på grund af dens høje indhold af C-vitamin. Humlekule: En kule udgravet i jorden, hvor man i foråret plantede 7-8 rodspirer ud. I løbet af vækstsæsonen snoede humlerankerne sig mange meter op ad de lange reb, der typisk var bundet til et vognhjul monteret på skråtstillede stænger i godt 4 meters højde.

Årsskriftet indeholder artikler der spænder vidt indenfor havebrugets og havekunstens historie, beretninger fra udflugter, boganmeldelser, m.m. Årsskriftet distribueres gratis til medlemmerne.

Som hovedregel lægger selskabets årsskrift ‘Fra Kvangård til Humlekule’ sig i sit indhold tæt op ad sæsonens foredrag og ekskursioner. Øvrige forslag til emner, der ønskes behandlet i  ‘Fra Kvangård til Humlekule’, bedes indsendt til info@havehistoriskselskab.dk. Redaktionen tager herefter direkte kontakt til forslagsstilleren.